Helsinki Firenzessä, Firenze Helsingissä

2003

Kirja on yhteenveto Helsinki Firenzessä ja Firenze Helsingissä-valokuvaprojektista, jonka tein vuosina 1998-2000 sekä oma itsenäinen teoksensa.

Ilmeneekö paikan olemus seinien yksityiskohdissa? Onko se siirrettävissä paikasta toiseen valokuvajulisteen avulla? Huokuuko Helsinkiläisen talon seinästä otettu kuva Helsingin oloisuutta Firenzen katutilassa ja päin vastoin? Miten valittu väline vaikuttaa tunnelman siirtymiseen? Onko maalauksella ja valokuvalla yhtä hyvä tunnelmanvälittämiskyky? Mikä on originaali ja mikä toisinnos? Valokuvat vertautuvat myös maalauksiin: joskus on vaikea erottaa seinästä kuvattua yksityiskohtaa modernista maalauksesta.

Näitä kysymyksiä pohdiskelin teoksessani Helsinki Firenzessä ja Firenze Helsingissä. Helsinki Firenzessä -näyttely oli esillä Firenzen kaupungin katutilassa syksyllä 1999. Valikoin näyttelyyn 10 erilaista kuva-aihetta kuvaamistani Helsingin seinien yksityiskohdista ja niistä tehtiin 200 valokuvajulistetta. Firenzen seinien yksityiskohdat olivat vastaavasti esillä Helsingin keskustassa kesällä 2000 Firenze Helsingissä-näyttelyssä.

Näyttelyitä tukivat Helsingin kaupunki, Firenzen kaupunki, Suomen ulkoministeriö, Suomen Rooman suurlähetystö, Firenzen Suomiseura, FRAME sekä ryhmä suomalaisia yrityksiä.

Artikkelit:
Yrjö Larmola: Aineen kokemus kuvissa
Merja Salonen: Paloja muistin albumista

Kielet: suomi, englanti, italia (kaikki samassa kirjassa)
72 sivua, sidottu, kovakantinen
koko: 250 mm x 200 mm
Painopaikka: Salpausselän kirjapaino, 2003
Painos 750 kpl
Paperi R 4 Chorus Matt Satin 150g/m

ISBN 952-91-6165-4
Hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
Sähköpostitse hinta 25 euroa + mahd. postikulut.